LG ще прави слънчеви панели вместо плазми

В следващите години компанията LG Electronics ще изгради две нови линии за производство на слънчеви панели. Те ще бъдат произвеждани във фабрика в Южна Корея, като ще заместят поточните линии за производство на плазмени дисплеи. Разходите за преустройството възлизат на над 122 милиона евро.

Ще бъде преустановено производството на A1-PDP, които всъщност са едни от първите произведени плазмени дисплеи, тъй като линията се основава на остаряла техника и трябва да се спре. Освен това нарастването на потреблението на LCD телевизори значително надвишава това на плазмите в последните години, тъй като течнокристалните екрани се нуждаят от по-малко енергия.

Съвсем по друг начин обаче изглежда пазарът за слънчеви панели. В последните години потреблението нараства все повече и както предприятия, така и много домакинства вече се обръщат към този начин за получаване на енергия.

Новото предприятие трябва да произвежда слънчеви клетки от 120 мегавата, като първата линия ще бъде пусната в началото на 2010 година, а втората - през 2011.
Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини