Как да подновим есенния си гардероб

Когато топлите летни вечери избледнеят в спомените ни и есенният сезон ни предлага по-студено време, започваме да преравяме прибраните дрехи за по-хладно време. Но когато търсенето на пуловери, дълги панталони и блузи с дълъг ръкав приключи, без да ни удовлетвори, вече знаем, че е време за подновяване на гардероба ни.

Изпразнете гардеробите, чекмеджетата и куфарите си. Съберете есенните си дрехи в една стая, така че да получите по-точна представа какво точно имате.

Прочистете гардероба си, като махнете нещата, за които знаете, че повече няма да ги носите. Подгответе се да се разделите и с любимите си дрехи, които вече са се износили, с излезлите от мода стилове и силуетите и цветовете, които вече не ви отиват.

Проверете какво имате в основния си гардероб. Вземете решение дали ви е нужно ново сако, шапка или ръкавици или тези, които имате в момента, ще издържат още един сезон.

Прегледайте намалелия си след прочистването гардероб и помислете какво липсва. Направете си списък с главните неща, които трябва да смените и прегледайте каталозите и списанията, за да си съставите представа какво ново се е появило по щандовете.

Определете парите, които можете да отделите, и идете на пазар. Посетете универсалните магазини за предсезонни разпродажби за по-големи покупки, които можете да започнете да носите веднага.

Търсете модерни силуети, нови разцветки и свежи цветове, които ви отиват. Помислете си за покупка на неща, които могат да бъдат комбинирани с различни други части от облеклото ви - например блуза, която отива на повече от една пола или панталон или панталон, който може да се носи и в официални, и във всекидневни случаи.

Носете новите си дрехи, когато пазарувате за нови есенни обувки или аксесоари. Това е най-добрият начин да определите дали ботушите ви подхождат на новите ви всекидневни панталони или дали шарката на шала подхожда на новото ви пурпурно сако или блуза.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини