Sony Ericsson Xperia X1: вече в Германия

При предстоящия дебют на пазара на смартфони на практически революционни модели като първия Android телефон T-Mobile G1 и дългоочаквания сензорен Nokia 5800 XpressMusic, не е особено изненадващо, че Sony Ericsson решиха не само да не отлагат дебюта на телефона, но и леко да избързат - и вече започнаха продажбите на новия си комуникатор Xperia X1, който в много отношения е революционен за шведско-японската фирма. Според анализатори това е устройството, което има шансовете да спре трайния спад на продажбите на фирмата и да я удържи в "голямата петорка" производители на мобилни телефони.

Тези дни Xperia X1, който е разработен съвместно с HTC, дебютира в няколко големи немски вериги за продажба на мобилни устройства. Преди дни се появи новината, че устройството се предлага и в Швеция и Великобритания. Засега списъкът на партньорите е относително кратък, но масовото му навлизане на европейския пазар е вече само въпрос на дни. Съответно вече има и официална информация за цените на Xperia X1 - в разблокиран вид телефонът ще струва 570 евро, което го поставя в една ценова категория със Samsung Omnia 16GB - и същевременно Xperia е по-евтин от разблокирания iPhone 3G 16GB, както и от HTC Touch Pro и HTC Touch HD. Естествено, при сключване на договор с оператор цената спада почти двойно.

Напомняме основните технически характеристики на Xperia X1 – QWERTY клавиатура, 3-инчов сензорен дисплей с резолюция 800 x 480 пиксела, 3-мегапикселна камера с автофокус и светкавица, A-GPS модул и FM радио. Xperia X1 е първият и засега единствен телефон на Sony Ericsson, базиран на операционната система Windows Mobile 6.1 Professional. Паметта е 384 MB RAM, от които 128MB са запазени само за графичния чип.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини