Philips 3D HD – телевизор с триизмерна картина и висока резолюция

На конференцията 3D Biz-Ex в Холивуд, Калифорния Philips представи своя Quad Full Autosteroscopic 3D HD – 56-инчов телевизор с невероятната разделителна способност от 3840x2160 ( 8.29 милиона пиксели), надвишаваща четири пъти броя на пикселите на най-високия стандарт за HDTV.
Едно от главните предимства на екраните по новата технология на Philips е тяхната способност да създават добро възприятие за дълбочина, без да е необходимо да се използват специални очила.

Освен това, тъй като екранът може да предоставя картина с огромен брой пиксели при много високи скорости (далеч по-бързо от това, което човешкото око може реално да възприеме), то успява да „заблуди" окото и да го накара да повярва, че вижда тримерни изображения. В действително лявото и дясното око виждат едно и също изображение, предавано с различни скорости.

За съжаление, цените на 3D телевизорите все още са недостъпно високи. Най-големият 3D дисплей на Philips, който в момента се предлага на пазара, 42-инчовият 3D WOWvx (42-3D6W02), струва около 13 000 щатски долара. По преценка на експерти от индустрията цената на бъдещия 56-инчов 3D HD телевизор едва ли ще е под 25 000 щатски долара.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини