Магьосникът Жан Пол Готие с прет-а-порте 2009

Жан Пол Готие показа колекцията прет-а-порте за жени пролет - лято 2009 г. в рамките на Седмицата на модата в Париж, съобщи Франс прес. "Движението е много важно - за мен поставената на закачалка дреха е като натюрморт", заяви дизайнерът след приключването на неговото дефиле.
Жан Пол Готие, който наскоро е проектирал костюми за спектакъла "Снежанка" и е работил заедно с редица хореографи, сред които Режин Шопино, предложи драпирани бански костюми с наметка, които могат да се превърнат в рокли, както и дълги рокли, поли, привързани на кръста, и различни блузи.

Представянето на облеклата бе предшествано от танц, изпълнен от трима танцьори. "Танцьорите имат интересна "връзка" с облеклото, като му придават друго измерение", поясни Жан Пол Готие. Колекцията му събра аплодисментите на много знаменитости, сред които Мила Йовович, Беатрис Дал и Дита фон Тийз.

Преди това индийският дизайнер Маниш Арора и японската модна къща "Исей Мияке" представиха колекциите си, в които важно място заемаха облеклата в ярки тонове. Колекцията на Арора включва облекла, украсени с пайети и вдъхновени от света на цирка. Дефилираха манекенки с блед тен на лицето и прически, напомнящи тези на клоуните. Някои от тях носеха поли с формата на цирков манеж.

Преобладаващите цветове са синьо, розово, златисто. Някои облекла са украсени с бродерии, смесващи традиционни индийски с по-съвременни мотиви. Модна къща "Исей Мияке" съща е заложила на ярките тонове, но е потърсила вдъхновение другаде. За целта екип под ръководството на дизайнера Дай Фудживара е проучил цветовете в тропическите гори в Южна Америка. Той взел със себе си 3000 проби на цветове, за да ги сравни с цветовете в природата.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини