Полицейска акция или прах в очите на министъра на МВР?

Тодор Кръшков

Никога през живота си не съм влизал в полицейски участък. На 37 години съм, досега една жалба срещу мен не е била подавана. Сега полицаите ме изкараха престъпник – обиск в къщата ми, цяла нощ в Хасково зад решетките. Цялото ми семейство бе втрещено.
Това разказа пред Haskovo.net Трендафил Трендафилов – един от четиримата тарашени в петък харманлийци.

Цялата работа е заради онзи полицай – Латю Латев, дето го гърмяха и взривяваха не знам колко пъти, горещи се мъжът. Той разказва, че като се прибрал от работа в петък сутринта, полицаите го чакали пред дома му. Не ми дадоха да вляза до тоалетна дори. И така четири часа чаках отпред, ядосва се Трендафил. През това време, разбира се, комшиите гледат полицейски екшън. От цялото ровене нищо не излезе – една пиратка дори не намериха, казва Трендафил и допълва: Не намериха, щото няма!

Със същият резултат приключил тарашът и в жилището на брат му Ангел. Той обаче също прекарал нощта зад решетките в Хасково.

Цялата работа тръгна от едно телефонно обаждане на Точара, казва Трендафил. Той и Митко Точаров са приятели от дълги години. При взривяванията над имущество на полицая Латю Латев от началото на тази година Точаров е сред основните заподозрени. Една от версиите на полицията бе, че става дума за любовен тригълник – бившата съпруга на Точара – Венета, сега съжителства с Латю Латев. При взрива във вилата му (на снимката долу) през юни тази година Точара бе задържан за разпит на Калотина. Граничните власти не го пуснали да излезе от страната.



Същата вечер Точара ми се обади и каза: Братче, задържаха ми колата, ела до Калотина да ме прибереш, разказва Трендафил. Като истински приятел той запалил колата и тръгнал.

Оттогава ме нарочиха, че с мен и брат ми, обяснява си нещата Трендафил. А Точара не е бандит, всички в Харманли знаят кой е бандита, допълва той.



Взривяваният полицай Латю Латев (на горната снимка) отскоро е преместен в Хасково. За атентатите срещу него той не обелва и дума пред разследващите. По информация от полицията са проверявани всички възможни версии за негови връзки с подземния свят, дори е използван детектор на лъжата, но без резултат.

Преди няколко години Латю Латев работел в "Магистрална полиция". Харманлийци смятат, че именно в онзи период се е забъркал с контрабандисти на цигари.

Кой нормален човек с 300 лева заплата си купува апартамент за 100 000 лева в Хасково, питат се харманлийци, и се чудят разследващите слепи ли са, та не виждат очевидното.

При посещението на вътрешния министър Михаил Миков в Хасково в началото на септември той бе попитан от репортери за случая "Латю Латев". Министърът отговори, че е запознат и се провежда разследване. Той не пожела да конкретизира по какви точно версии работят подчинените му.

Според харманлийци обаче вариантът за любовен триъгълник издиша отвсякъде. Съседи неведнъж са виждали как Латю Латев води в дома на Точара детето на Венета – да го види баба му. Всичко е било нормално, без всякакви инциденти, казват съседите. И изведнъж – взрив! После още няколко. (На долната снимка – взривеният джип на Латю Латев)




Няма любовен триъгълник, убедени са харманлийци. Според някои от тях дори полицията умишлено задълбава в тази посока, за да хвърли прах в очите на министъра, че по случая се работи.
А истината ще остане скрита, може би защото Латю има покровители или дори замесени служители от високо ниво в областната дирекция на полицията. Друго обяснение нямаме, казват съграждани на взривявания полицай.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини