Муха в баничката

Смолянчанка се натъкна на муха в закуска, купена от магазин в Смолян, съобщават от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

Жената сигнализирала в здравната инспекция за "находката" на 1 септември. След проверката е установено, че покупката е направена в магазин в квартал „Нов център".

Закуската е била опакована в найлон, но без етикет с информация за произход, съдържание на продукта и срок на годност. Като доказателство жената предоставила на местната РИОКОЗ стокова разписка и купената от нея закуска с насекомото.
Здравните инспектори открили фирмата-производител. Проверката в цеха е показала незначителни нарушения, свързани със здравно-хигиенния режим в обекта. Собственикът на търговския обект няма да бъде наказан или глобен, тъй като жената, подала оплакването, отказала да свидетелства официално.

Преди две години пловдивчанка откри умряла мишка в хляб. Продукта на фирма "Добруджански хляб", тя купила от магазин "Метро" в Пловдив. Хлябът бил нарязан и пакетиран.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини