Убиват най-често в събота по пълнолуние

Три от петте големи атентата, извършени по този начин, станаха по пълнолуние. Покушенията срещу Поли Пантев бяха винаги през март, а срещу Косьо Самоковеца - в събота. Случайност ли е това? Напоследък като че ли най-предпочитаният ден за килърите стана срядата. Три от последните четири покушения в списъка станаха в сряда - срещу Емил Кюлев, Доктора и Манол Велев.

Най-големите убийства на века останаха неразкрити. От ликвидирането на Поли Пантев на остров Аруба преди седем години до разстрела на Георги Стоев тази пролет само един от наемните убийци беше заловен - екзекуторът на Косьо Самоковеца. Но това свърши холандската полиция. До поръчителите така и не се стигна. В същото време не е необходимо да си криминалист, за да забележиш, че
има мистериозни съвпадения в почерка
на извършителите. Филип Найденов-Фатик, Иван Тодоров-Доктора, Емил Кюлев и митническата шефка Шинка Манова бяха застреляни в колите си. Двама от четиримата даже на един и същ булевард. В три поредни години по сходен начин - с куршум в сърцето, бяха застреляни от снайперист последователно Илия Павлов, сикаджията Дмитрий Минев, известен като Димата Руснака, Васил Кьоравия и Георги Илиев. Смята се, че това е знакът на сръбската мафия, тъй като посланието на такъв изстрел било "убивам те от сърце в сърцето". Дали извършителят не е един и същ? Едва ли у нас се навъртат толкова много наемници снайперисти. Срещу Павлов и Руснака преди това бяха извършени други атентати чрез взривни устройства. Експлозив трябваше да ликвидира още Константин Димитров-Самоковеца, Доктора и Милчо Бонев-Бай Миле. Само че тогава те оцеляха.
Три от петте големи атентата, извършени по този начин, станаха по пълнолуние. Покушенията срещу Поли Пантев бяха винаги през март, а срещу Косьо Самоковеца - в събота. Случайност ли е това?
В историята обикновено остават датите, без да се помнят дните от седмицата, в които са станали събитията. Колко от нас знаят в какъв ден са били родени? А тези съпоставки разкриват друго любопитно съвпадение - най-често убийства се извършват в събота. Библейският ден се оказа последен за прокурора Николай Колев за Антон Милтенов-Клюна, и за Косьо Самоковеца. При това и тримата бяха застреляни от упор. Най-малко поръчкови убийства стават в неделя - единственото изключение е Димата Руснака. Напоследък като че ли най-предпочитаният ден за килърите стана срядата. Три от последните четири покушения в списъка станаха в сряда - срещу Емил Кюлев, Доктора и Манол Велев. При това атентатите имат стопроцентова успеваемост - никоя от жертвите не оцеля.
Възможно е тези съвпадения да имат съвсем прагматично обяснение. Например пълнолунието да улеснява убийците или пък в първия почивен ден да им е по-лесно да издебнат жертвата. Всички преврати в българската история например са ставали в съботни дни - заговорниците с основание са смятали, че тогава бдителността на властта отслабва. Други пък са били изключително суеверни. Всъщност някои от тези митове не са предразсъдъци, а имат практично основание.
Представете си убиец, чийто личен хороскоп за седмицата гласи: "Във вторник и неделя не предприемайте нищо. Вероятността да ви заловят е голяма. Стойте далеч от взривни устройства. Срядата е благоприятен ден, съботата също. Гранатометът и автоматът ви носят нещастие, използвайте леко оръжие. Луната тази седмица влияе благоприятно върху действията ви." Нелепо ли звучи? Това все още не значи, че е невъзможно.

Източник: afera.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини