Мануела вече говори с очи

Днес се навършва точно една година от жестоката катастрофа край река Ропотамо, предизвикана от Максим Стависки.

На 5 авуст 2008 г. световният шампион с превишена скорост и след употреба на алкохол помете с хамъра си две коли. На място загина 23-годишният Петър Петров от Сливен.

Тийнейджърката Мануела пък изпадна в кома от удара. Година по-късно тя все още е на легло и животът й е в опасност. Стависки бе осъден на 2,5 г. условно с пет години изпитателен срок и 4 г. лишаване от право да управлява автомобил.

Бащата на Мануела - Красимир Горсов казва пред "Стандарт", че Мануела вече не е в кома. "Лекарите имат контакт с нея. Тя се събуди почти на път за Израел. Вече реагира на определени думи. Прави дребни неща, елементарни. Например изпълнява малки команди на английски".

Мануела е в Израел от 3 месеца. "Първият месец изобщо нямаше рехабилитация, тъй като състоянието й се влоши. Мануела имаше много сериозен проблем и реална опасност за живота. Получи бронхопневмония.

След като я стабилизираха, я преместиха в клиника по рехабилитация. Сложиха я до стаята на Ариел Шарон. Той също се лекува там. Сега има подобрение, но всичко става много бавно", казва още бащата пред изданието.

На въпрос дали "Стависки се интересува от състоянието на Мануела след заминаването й в Израел" бащата отговаря: Нито сега, нито преди. Последния път, когато разговарях с него, бе на 30 януари т.г. в съда.

Тогава той ми каза, че не може да поеме лечението на Мануела и с това разговорът приключи. Стависки съсипа най-хубавите години на момиченцето ми. Той е човекът, заради когато тя не завърши, не беше абитуриентка и пропусна много неща.

Е, аз трябва да съм най-голямото мекотело на света, за да му кажа: "Прощавам ти, няма проблеми!" Моят живот, този на жена ми, на родителите ни, нямат никакво значение. Само Мануела е важна.

И това, че ми съсипа живота и нервите, няма значение, но това, което стори на детето ми, няма да му простим никога."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини