Откриха Камелия Бончева жива

Около 4.00 часа тази сутрин в района на столичния квартал „Казичене" полицейски патрул е открил Камелия Бончева, съпруга на бившия президент на „Литекс" Ангел Бончев, потвърди за Дарик Диана Янкулова, директор на пресцентъра на МВР. Тя е била в добро здраве, според полицейски източници. Повече подробности до момента няма.


Снощи - 19 дни след отвличането на съпругата си Камелия Ангел Бончев се появи внезапно по БТВ. От изявлението, което той направи, четейки предварително написан текст, стана ясно, че той няма новини от отвлечената си съпруга. Според изявлението му, събраните от негови приятели 157 хиляди евро, като откуп за съпруга му, Бончев дарява за благотворителност. С този жест бившият президент на „Литекс" заявява, че иска да направи добро, което се надява да му се върне.
Бончев казва: „Знаете какво се случи с моето семейство. След като бях пуснат, много хора, на които разчитах, се отдръпнаха от мен. Гриша Ганчев, собственикът на „Литекс Комерс", ме отстрани от фирмата. От приятели успях да събера 157 хиляди евро за откупа на съпругата ми. От 19 дни нямам вест от нея. Тези пари ги дарявам за лечение и рехабилитация на болните от рак на гърдата. В момента ги давам на фондация „Утре за всеки". Моля се на Господ да помогне на семейството ми", казва още Ангел Бончев. На записа се вижда как председателят на фондацията Марин Хаджийски връчва на Бончев договор за направеното дарение и му благодари от името на всички засегнати от рака на млечната жлеза.

На записа, излъчен от БТВ, ясно се вижда, че на Бончев липсват крайните два пръста на лявата ръка.

Ето какво каза в интервю за Дарик радио Нина Хаджийска от фондация „Утре за всеки" във връзка с новината, че Камелия Бончева е открита тази сутрин жива и здрава:




"Г-н Бончев го познаваме само от телевизиите, чрез медиите и БТВ. Той е видял силата на кампанията, видял е колко струва един човешки живот и чрез медиите се свърза с нас. Това мен също ме изненада. Част от екипа получи дарението. Искрено се надявам това, с което сме тръгнали, виждам, че и други хора го правят – когато дадеш добро, ще получиш добро – това е стара източна философия „Хвърли назад и ще получиш напред".


Източник: gong.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини