Черно и бяло близначе се родиха в Берлин

Чернокожата африканка Флоренс-Аддо Герт роди във Берлин две момченца – тъмнокожият и тъмноок Лео и светлокожият и синеок Райън. Бащата Щефан Герт – чистокръвен германец, бил доста сюрпризиран. Но въпреки разликата в цвета им родителите са щастливи и се надяват децата да бъдат здрави.

Докторката Биргит Вебер помогнала при раждането на двуяйчните близнаци споделя, че работи от 20 години във болницата, но за пръв път става свидетел на подобно чудо.

Генетикът Петер Пропинг обяснява този генетичен куриоз с това, че сигурно някой от предците на чернокожата майка е бил бял или обратното, във вените на белия баща тече тъмнокожа кръв.
Самата Флоренс-Адо Герт не вярва на случайностите, а смята че това е Божието желание.

Момчетата се различават освен по цвета на кожата си и по характер. Синеокият Райън е по-темпераментен, докато Лео – по-спокоен. Близначетата имат и по-голям брат Ранди на 18 години, който много се гордее стях.

През 2006 година в Австралия има подобен случай. Родените близначки Алисия и Жасмин са коренно различни една от друга. Алисия е с кафеви очи, черна къдрава коса и мургава кожа, докато сестра й Жасмин е руса и синеоока .Майката на децата Наташа Кейт, която има ямайски корени, призна че била доста потресена, когато видяла момичетата. Оказало се Алисия прилича повече на майка си, а Жасмин се е метнала на баща си.

Медицината познава още един куриоз. През 1982 година се раждат близнаци – афроамериканец и европеид. Оказва се, че децата имали не само различен цвят на кожата, то и различин бащи.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини