Шведската стомана разби гръцкия бетон

Швеция удари с 2:0 Гърция и стартира с победа серията си от мачове в група "D", от еврофиналите в Австрия и Швйцария. Головете за скандинавците забиха Златан Ибрахимович в 67-та мин. и Петер Хенсон в 72-та мин.

Гърците от своя страна основно се защитаваха и рушаха играта. Момчетата на Ото Рехагел не показаха защо са действащи еврошампиони и заслужено си навлекоха гнева на зрителите в Залцбург, които многократно ги освиркваха.

Двубоят на стадион Валс-Зиценхайм започна двуостро и още във втората минута Харистеас получи жълт картон за груб фаул срещу Хансон. Пет минути по-късно Харистеас отново бе главно действащо лице. Нападателят проби по дясното крило, навлезе в наказателното поле на Швеция, но ударът му бе спасен от Исаксон.

Отговорът на скандинавците бе страхотен удар на Свенсон, но топката профуча над вратата пазена от Никополидис. Шведите притиснаха еврошампионите, но момчетата на Ото Рехагел умело се защитаваха.

Постепенно скуката завладя стадион Валс-Зиценхайм, като публиката в Залцбург сериозно започна да освирква защитаващите се и рушащи непрекъснато играта гърци. Към края на полувремето момчетата на Ларс Лагербак вдигнаха оборотите и бяха близо до гола.

В 33-та мин. Ларсон се засуети и изпусна, две минути по-късно удар на Ибрахимович с глава облиза горната греда над Никополидис. Все пак в края на полувремето и гърците живнаха, но страховит удар на Басинас бе спасен майсторски от Исаксон.

Второто полувреме започна с невероятен пропуск на Вилхелмсон. Нападателят на Швеция остана сам срещу Никополидис, но вместо да вкара прехвърли вратата на гърците. След час защитна игра, гърците най - сетне стигнаха до положение пред Исаксон.

Карагунис се възползва от грешка на шведската отбрана, напредна сам срещу Исаксон, но се засуети и притичалите защитници неотрализираха опастността. В 67-та мин. гръцката крепост падна.

Златан Ибрахимович направи двойно с Ларсон и със свирепа тупалка от границата на пеналта разстреля Никополидис за 0:1. Това бе първи гол на нападателя за родината си от 2005 г. Пет минути по-късно скандинавците вкараха втори гол.

Фреди Люнгберг се озова сам срещу Никополидис, вратарят отрази удара на скандинавеца, но отскочилата топка попадна в Хансон, който мъжки се пребори със защитата на Гърция и я добута в мрежата за 0:2.

До края на мача шведите контролираха събитията на стадион Валс-Зиценхайм и заслужено се поздравиха с победата.

Източник: gol.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини