Fujitsu FOMA F906i с завъртащ се дисплей

Японският мобилен оператор NTT DoCoMo представи новата си колекция от телефони, част от която е и доста атрактивният Fujitsu FOMA F906i. Основното, което грабва окото в японския флип, е наличието на завъртащ се широкоформатен дисплей с VGA резолюция (480х864 пиксела), показващ до 16 млн. цвята. Подобна конструкция е особено удобна за гледане на цифрова телевизия в по-комфортната за ръката портретна ориентация на телефона.

Освен набора от стандартни функции, присъщи за моделите с цифрова телевизия от серията 906i (GPS навигация, електронни разплащания, работа с две SIM карти, трансфер на файлове от BluRay плеър и много други), налице е и биометрична идентификация чрез пръстови отпечатъци (дактилоскопският датчик се намира върху задния панел).

На японския пазар телефонът ще бъде достъпен още на 6 юни. Поне за момента няма сведения за европейско разпространение на този модел. И все пак оповестените наскоро планове на DoCoMo да разпространяват извън Япония олекотени версии на телефоните оставят известна надежда да видим това мобилно чудо и у нас...

Кратки технически характеристики на FOMA F906i:

Основен дисплей: 3.2-инчов широкоформатен TFT (480х864 пиксела, 16 млн. цвята)
Външен дисплей: 0.8-инчов монохромен FSTN (96х30 пиксела)
Основна камера: 3.2 мегапиксела с автофокус
Камера за видеотелефония: 0,32 мегапиксела
Разширителен слот: microSD / micro SDHC
Размери: 108х50х18.7 мм
Тегло: 142 грама
Разговорно време: до 210 минути
Стендбай: до 620 часа
Работа в режим на видеотелефония: до 120 минути
Работа като музикален плеър: до 23,5 часа
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини