Златната камила на театралния фестивал замина за Поморие

Тазгодишната награда на 13-ти международен фестивал на любителските и комедийните театри, пантомима и сатира в Тополовград отиде в морския Поморие. Най-високият приз им бе присъден за спектакълът ,,Ало, ало Анхиало" по Крафт и Лойд – постановка на местното читалище ,,Просвета". Тя им бе връчена от председателят на журито, което оценеше работата на 21-те театрални колектива от 7-те страни. След като им я даде, Велко Кънев изрази своята радост, от навлизането на ново младо попълнение актьори в театъра и в този колектив се усеща най-много .
На участниците в едноседмичния културен форум в сакарския град бяха раздадени още награди – за мъжка и женски роли, за поддържащи роли, за принос в театралното дело. Те бяха поднесени от членове на журито, на Организационния комитет и от спонсори.
Фестивалът завърши с моноспектакълът на Иреней Константинов ,,Изрод" от Джон Легизамо. След аплодисментите големият български актьор сподели, че него е чест да играе в един град, толкова далече от столицата, където духовността е жива.
А думите на Велко Кънев бяха: ,,Казват, че пътят към Мелпомена винаги е чист, никога не буренясва. Тази седмица вие, скъпи театрали го доказахте още веднъж.
13 театрален фестивал завърши под звуците на ,,Музика на водата" от Хендел. След закриването на това издание веднага започва подготовката за следващото, заяви Красимира Ятакчиева, началник отдел ,,Култура" към ОбА Тополовград.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини