Бой до кръв в Сандански

В кървава схватка се превърна мачът Вихрен - ЦСКА (1:2) в Сандански снощи. Шампионите завършиха сезона без загуба благодарение на гола на Гарсес в 95-ата минута. Преди това Неи се разписа за ЦСКА, а Тихамер изравни за Вихрен.

Привържениците на двата отбора си пиеха заедно бирата, по време на срещата също нямаше проблеми. В началото на втората част обаче в "червения" сектор стана страшно, разказва вестник Стандарт. Камъни и бомби започнаха да падат сред хората, канонадата идваше извън стадиона. С изненада зрителите установиха, че атаката идва от около 50-60 привърженици на Локомотив (Пд). По същото време любимият им тим гостуваше на Пирин.
Културните привърженици от Лаута признаха, че на разклона за Благоевград "бръснатите глави" от агитката продължили с два автобуса на юг с думите "Ще ви разказваме".

По интернет бил договорен бой с ултраси на ЦСКА в Сандански. В "червената" агитка отрекоха за такава. Факт е, че канонадата разкървави главите на няколко от "армейските" ултраси. Изпотрошен беше автобусът на ЦСКА. 15-20 полицаи се чудеха кого да пазят. "Червените" искаха да излязат извън стадиона, за да мъстят.
По същото време 5 униформени изтикваха "бръснатите глави" по баира, но пловдивските гамени нагло се връщаха с метални тръби в ръка и псуваха хората на МВР. Униформените не позволиха на цесекарите да напуснат сектора. Съдията спря мача за няколко минути, макар че имаше вариант да бъде прекратен по молба на Стойчо Младенов.

На един километър след изхода на Благоевград в посока София, след масирана полицейска акция, в която участваха около 20 коли и 50 полицаи, бяха спрени двата автобуса с феновете на Локомотив Пловдив, отговорни за боя и погромите в Сандански, съобщи радио Гонг.

Черно-белите привърженици пристигнаха в южния град и предизвикаха безредици, след като атакуваха с камъни и бомби агитката на ЦСКА, гледаща гостуването на шампионите срещу Вихрен и потрошиха автобуса на червените. Клубният автобус също пострада, като голяма част от стъклата му бях счупени.

След започналата около 20:30 часа акция, поетапно пловдивчаните бяха вкарани в полицейски микробуси и откарани към полицейското управлението в Благоевград, където им беше направена картотека. Гонг научи от полицейски източник, че в следствие на масовия арест, в местната полиция не са останали белезници и са взети допълнителни такива от КАТ.
От полицията разрешиха на представителите на медиите да заснемат вече арестуваните хулигани, които са плътно наредени един до друг и закопчани с белезници. Това е последната група, като останалите вече бяха отведени в полицейското управление в Благоевград.



Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини