Татуировка на зъбите - новата мода в Лондон

Лондончани са в плен на нова мода - татуировка на зъбите. Основател на новото течение е американският стоматолог Стив Хюърд.

Той е създал технология, която позволява върху керамични зъбни коронки да бъдат вдълбавани надписи и картинки. За създаването на изображенията се използват разрешени в стоматологията бои.

След поставянето й татуировката издържа от две до десет години. Ако се наложи, тя може да бъде отстранена за две минути.

Лабораторията на Хюърд приема поръчки и по пощата. Трябва само да се изпрати гипсов отпечатък на зъба, който ще бъде украсен. За 80 долара клиентът получава коронка и удовлетворението, че вече е в крак с модата.

Съществува и друга, по-лесна, технология, при която картинката се "залепя" върху зъба. При нея също се налага посещение при стоматолог, но процедурата се извършва от самия пациент с помощта на лекаря.

Желаещият татуировка трябва да е измил добре зъбите си, лекарят подсушава повърхността, на която ще се поставя картинката, и показва на пациента как да приплъзне изображението върху нея.

След поставяне татуировката не трябва да се сваля в продължение на 24 часа. Отстраняването й след това става с плъзгане на нокътя под нея и внимателно изтегляне.

Според лондонския "Таймс" най-татуираните изображения са на принцеса Даяна, на певицата Ейми Уайнхаус и на футболиста Дейвид Бекъм.

Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини