8 неща, които жените мразят в мъжете

Най-големият конфликт във връзката ми е повтарян повече пъти от падането на Бионсе от стълбата по време на концерта в Орландо. Обикновено се случва това: първо, след 3 или 4 часа мълчание като вид наказание от моя страна, приятелят ми започва да подозира нещо.

"Знам, че си раздразнена", казва той. - Какво съм направил?"

"Не си направил нищо", казвам аз. - Както и да е, добре съм. Не съм раздразнена".

"Хайде, кажи ми де."

Това продължава часове, докато накрая си признавам, мърморейки: "Не ме представи на колегата ти, когото случайно срещнахме! И защо трябваше да обядваш с бившата си приятелка?"

След това започвам да се чувствам като глупачка заради дреболиите, които съм допуснала да ме тревожат, смеем се, правим секс и светът ни отново изглежда прекрасен.

Но въпросът му е логичен. През повечето време няма представа какво ме вбесява. Ето защо направих този списък с нещата, които обикновено мъжете правят и които често ни вбесяват. Ако го прочетете и осмислите, ще сте в състояние да спрете да отблъсквате жените, с които бихте искали да се срещате - или да вбесявате тази, с която сте. И ние, жените, ще можем да продължим да не ви казваме защо сме ядосани, защото вие ще можете сами да се сетите.

Между другото, кой казва, че ще бъде честно?

Първи проблем - Не чистите след себе си, след като живеем заедно.

Всъщност нямаме нищо против, ако е малко разхвърляно. Празна бутилка от бира тук или мръсна тениска там - няма проблем. Но когато започваме да виждаме части от вас (буквално) в цялото жилище, обикновено се вбесяваме. Както например когато намираме интимните ви косми върху целия сапун "Дав" или пък изрязани нокти върху нощното шкафче или обелки от слънчогледови семки върху кухненския тезгях. Моля ви, почистете, преди да ги видим и да ни призлее. Тогава обещаваме да не оставяме повече топки коса в отводнителната тръба на душа ви.

Втори проблем - Питате колко струва прическата ни или новата ни чанта, като в същото време удобно забравяте да споменете за онези 200 долара, които загубихте на спортни залози.

Докато все още нямаме обща банкова сметка, не се интересуваме от мнението ви как трябва или не трябва да харчим парите си. А ако вече имаме обща сметка, ето нещо, което трябва да знаете: Да ни предупреждавате точно когато изпитваме угризения след треската от пазаруването, когато току-що сме изхарчили джобните си пари за целия месец, няма да ни накара да сте ни станете по-симпатични.

Ето идеалният отговор на гадже: "О, каква страхотна/секси/готина нова прическа/чанта/бельо. Вечерята ще бъде от мен!" След това изчакайте няколко дни, за да изразите финансовите си притеснения, като предложите и двамата да започнем да пестим пари за нещо, което да купим заедно.

Трети проблем - Говорите ни така, сякаш сме едно от момчетата.

Ако имате романтични влечения към нас, моля ви, не ни наричайте по фамилия. В противен случай ще си помислим, че ни третирате като един от приятелите си и ще започнем да мислим и за вас по този начин. Освен това рядко ще намерите момиче, което да поддържа разговор, изпълнен с цитати от "Семейство Симпсън" или "Старата школа".

Също така не говорим непрекъснато за цифри, както го правят мъжете. Радваме се, когато виждаме резултатите от редовното ви посещаване на фитнес салона, но не ни се иска да знаем колко точно упражнения със щангата сте направили. Освен това не се интересуваме от това колко печелите на ден, цената на колата ви или колко бири сте изпили в колежа. И ако ни говорите за онлайн футбол, със сигурност ще започнем активно да флиртуваме със сервитьора. Не, разговорът не трябва да бъде изцяло за нас, но наистина ни се иска темите да са интересни и на двамата.

Четвърти проблем - Говорите неясно за бъдещето.

Изглежда, че мъжете са се усъвършенствали в специален начин на говорене за бъдещето, който не дава яснота дали ние сме част от него или не. Или може би не знаете, че го правите?

Например, често споменавате, че приятелят ви се жени в друг щат след 6 месеца и не ни каните да ви придружим. Или пък ви предстои служебно едномесечно пътуване в чужбина, но не ни питате дали искаме да дойдем за един уикенд. Ако смятате, че сме част от бъдещето ви, опитайте се да говорите за това по същия начин, по който ние го правим.

Пети проблем - Преставате да се опитвате.

Вече сме ви приятелки или съпруги. Обвързани сме и всичко върви добре. Но съвсем скоро преставате да се опитвате да ни впечатлите - а ние не харесваме това. "Сега, когато вече сме женени, той не се опитва повече да ме спечели - казва една приятелка. - Ако иска да правим секс, трябва да махне мръсните си чорапи и дрехите, с които е бил на фитнес и да направи някакво усилие. В противен случай няма да получи нищо. Освен това вече почти няма предварителна игра и нещата стават рутинни, а аз мразя това. След 7 години мъжът трябва да добави нещо ново".

Или поне да върне някои от предишните неща, които са имали успех. Като например просто да донесе вкъщи пица, бутилка вино и малко цветя, когато сме имали лош ден. Да върне ухажването. Ние искаме да бъдем ухажвани!

Шести проблем - Натрапчиво гледате порно.

Не можем да променим факта, че понякога разглеждате различни голи жени по Интернет. Но ако го правите от компютъра, който и ние използваме, бъдете така добри да изтриете сайтовете, които сте ползвали. Не бихме искали някой порно сайт да се появява на екрана всеки път, когато пазаруваме или още по-лошо, когато майка ви ни е на гости и предизвикателно гола млада жена се появява тогава, когато показваме нещо онлайн на мама.

Седми проблем - Отказвате секс.

Ако се случи така, че ние сме тези, които искат секс и вие сте тези, които не искат, за нас отказът може да бъде объркващ и изнервящ. Уверете ни отново, че сме привлекателни и че ни обичате, но просто нямате настроение за секс. Ще помогне и ако намекнете за какво става въпрос - че сте уморени, депресирани, разтревожени от развитието на нещата в работата ви, каквото и да е, казва Алин Золдброд, доктор, психолог в района на Бостън.

По този начин няма да се вманиачаваме или да станем прекалено намръщени или агресивни. Ако се случи така, че току-що се връщаме от вечеря в женска компания, изпили сме известно количество алкохол и искаме секс, подходете още по-предпазливо. Желанието за секс много бързо може да премине в емоционален срив и плач, когато момичето ви си е пийнало две чаши шампанско например.

Осми проблем - Каните ни на среща в писмена форма.

Писането е бързо и лесно и води до сексуални закачки - но го запазете за времето след първата среща. Да се обадите на една жена, за да я поканите на среща, е много по-лично. Изисква повече усилия (и кураж), което е точно нещото, което намираме за секси, когато го правите. Добре, може и да не е честно да ви натоварваме така, но пък има и едно предимство: ще се откроите сред множеството други мъже, които пишат, вместо да се обадят.

"Толкова много хора са принудени да общуват предимно чрез текстови съобщения, че да ти се обадят по телефона или дори да ти изпратят съобщението по електронната поща изглежда като щедър романтичен жест", казва Кристина Гриш, автор на "Радостта от текста: обвързване, срещи и технологии".

Още нещо: Не ни включвайте в общите текстове, които изпращате на половината от жените, присъстващи в адресната ви книга в 10 ч. сутринта, като очаквате от нас да се втурнем да се срещаме с вас вечерта. "Жените знаят кога съобщението „Какво ще правиш довечера?" е изпратено до много хора и кога е насочено само и единствено към тях - казва Гриш. - Нужни са ви много малко букви, за да изразите това, което искате, но вмъкнете и някаква шега или препратка, за да направите съобщението лично, секси и забавно".
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини