Хотелиери: Строителството в Слънчев бряг да спре

Хотелиери от Слънчев бряг апелират пред несебърският кмет строителството в комплекса да спре на 1 май.

Причината е, че първите туристи идват в комплекса на 2 май и трябва да се чувстват комфортно, а не да почиват сред багери и боклуци.

Искането е предоставено на кмета на Несебър Николай Димитров, който трябва да издаде заповед. Първите туристи са германци, които са ангажирали хотели още от 1 май.

Утре предстои среща с ръководството на летището, за да се уточни начинът, по който ще става превоза на летовниците до комплекса през лятото. И тази година няма да има бариери в Слънчев бряг.

Междувременно от Областна Дирекция "Полиция" и от РПУ-тата в страната ще бъдат командировани полицаи, които ще отговарят определен район и да се следи дали там има проститутки, просяци и крадци и да се справя с тях.

"80 процента от временните постройки в Слънчев бряг са незаконни", заяви заместник председателят на УС на Съюза на собствениците Мария Инджова.

Тези, които са законни пък ако имат разрешение за 20 квадратни метра, са построили павилиони на 200 метра. Собствениците на хотели и ресторанти обаче не могат сами да се справят с тези нелоялни конкуренти.

Това е в прерогативите на държавата, в лицето на МРРБ, защото само от там се дават разрешения за строителство или заповеди за премахване

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини