Влагат 110 млн. лв. в завод за плочи край Хасково

"Кроношпан - България" ЕООД ще инвестира 110 млн. лв. в изграждането на завод за производство на плочи от дървесни частици в с. Узунджово, област Хасково.

За проекта си дружеството получи сертификат за инвестиция клас А, който беше връчен от зам. министърът на икономиката и енергетиката Анна Янева, на церемония в Министерството на икономиката и енергетиката.

Изграждането на завода е на обща стойност от 110 млн. евро и ще бъде построен до три години. В него ще бъдат открити 200 работни места, като перспективата е, те да станат 300, уточни Анна Янева.

В новия завод ще се произвеждат плочи от дървесни частици, както и ламинирани такива. В него ще се произвеждат над 500 хил. куб. метра плоскости, като 60 % от продукцията е предназначена за износ.

Планираме успешно да присъстваме на пазарите в балканския регион, в Близкия изток и бившите съветски републики, уточни изпълнителния директор на "Кроношпан" в България, Николай Банков.

Предвижда се, завода в Хасковско да е с площ 90 хектара, а строителството му да започне в началото на 2009 г. Той ще бъде втората инвестиция на "Кроношпан" в България.

Компанията притежава завод за плочи от дървесни частици и ламинати в Бургас, предприятието работи от 1997 г. и досега в него са вложени около 110 млн. евро. Заводът в Бургас произвежда над 250 хил.куб.м плоскости. Фирмата държи 40 на сто от пазара на плоскости в България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини