Порой прекрати мач в Германия

Нападат съдията, че се държал като страхлив заек

Ураганен вятър и пороен дъжд прекратиха мача между Нюрнберг и Волфсбург от 28-ия кръг на Бундеслигата. По терена се носеха рекламни пана, топката не можеше да се движи заради натрупалата се вода.
Затова съдията Йохен Дреес удължи паузата на полувремето с половин час, надявайки се водата да се оттече. Не се получи и той спря срещата, без да даде начало на втората част.
"Няма смисъл да продължаваме. Рискът от контузии е прекалено голям и не може да се играе в този порой", аргументира се Дреес. По това време резултатът беше 1:0 за Нюрнберг, но той ще бъде анулиран. В понеделник ГФС ще вземе решение кога ще се преиграва.
На домакините не им хареса, че им отнеха евентуалната победа, и нападнаха Дреес. "Съдията не трябваше да свири края. Видяхме решение на страхлив заек", нападна го голмайсторът Саенко.
Междувременно българите постигнаха успехи. Станислав Ангелов записа 90 минути при успеха на Енерги (Котбус) с 1:0 срещу Арминия. Той, както и вратарят Тремел, бяха обявени от агенция ДПА за двамата най-добри в състава на домакините.
Дуисбург надви 1:0 кандидата за място в Шампионската лига Хамбургер. Благой Георгиев влезе резерва в 77-ата минута.
В дербито на кръга убедителна победа взе Вердер, който размаза с 5:1 Шалке. Бременци излязоха на второ място.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини