Хората на Ралчев поискаха оставка на целия кабинет

Оставка на целия кабинет „Станишев" поискаха бившите жълти от новата партия БНД.
Според хората на Ралчев фактът, че темата МВР се задържа толкова дълго в светлината на прожекторите и въпреки това по нея все още не само, че няма разрешение, а напротив наблюдава се задълбочаване на проблемите, показва, че вече не става дума просто за обикновен скандал, а за сериозна криза в цялата система на управление на страната

В декларация на партията се заявява, че забавянето на министър-председателя е създало впечатлението, че Станишев няма контрол над правителството, а други лица и фактори над него взимат решенията.

От БНД предлагат три варианта за решаване на проблема, като първите два - оставка на Петков, или неговото отстраняване от премиера и половинчат ремонт на кабинета, включващ смяната на по един знаков министър от трите коалиционни партии - бившите царисти определят като неефективни, защото биха обслужили тясно партийните интереси на БСП за задържане на властта на всяка цена.

Затова от БНД повтарят намерението си да поискат вот на недоверие и оставка на целия кабинет.

Припомняме, на обширна пресконференция вчера премиерът Станишев обяви, че е възложил на министър Румен Петков за 10 дни да направи доклад за дейността на МВР през последните 18 години. Междувременно, по желание на БСП, главният секретар на МВР Валентин Петров излезе в отпуск.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини