Симпатизанти на Атака са блокирали част от маршрута на турската делегация

Симпатизантите на Атака днес са блокирали ул. "Раковски", която е част от маршрута на турската делегация и турския премиер Реджеп Ердоган и затова се е наложило полицията да разичсти трасето. Това заявиха от столичната полиция.

Няма задържани активисти на"Атака. Един полицай е пострадал, като е бил ударен в диафрагмата от симпатизант на Атака. Той е откаран е за преглед в МВР болница, но не е пострадал сериозно.

От полицията категорично отрекоха да е имало насилие.

"Полицаите ни блъскаха и ни удряха, аз имам рана на крака", каза Тодор Попов, секретар на партията и общински съветник. "Павел Шопов беше проснат върху колата си", допълни той.

Причината за мелето, което е траяло около 10-15 минути, е желанието на симпатизантите на Атака да пресрещнат турския премиер, докато поднася венец пред Паметника на Незнайния воин.

"Искахме да го питаме две неща - кога Турция ще ни върне 10-те милиарда дълг и кога ще признаят турския геноцид над българите", обясни Попов. Според други членове на Атака около 10-20 души са били бити от полицаите, а едно момче е ударено с палка в гърдите.

"Имаше насилие над нас без абсолютно никакво основание, защото имаме разрешение за митинг." Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров.

На въпрос как си обяснява тази реакция на полицията, той обясни, че за него това е кретенизъм и полицейщина.

"Начело на МВР стои един дегенерат, който не знае какво да прави", подчерта Сидеров.

"Не са нужни20 министерства на държавата, само в Министерството на земеделието работят 19 000 души", каза лидерът на Атака.

Според Сидеров "тази мафия трябва да бъде отрязана с нож". Сидеров посочи, че България е заплашена от ново турско робство.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини