У нас има организиран рекет на фирми извън закона

Не просто стенограмите с данни от разговорите на Вътрешната комисия на Народното събрание трябва да бъдат предадени на прокуратурата, а замесените в нея имена трябва да бъдат разследвани.
Това каза депутатът от ДСБ Елиана Масева, цитирана от БНР.

Припомняме, стенограмата от вчерашните разговори на членовете на вътрешната комисия в Народното събрание с бившия шеф на ГДБОП Ваньо Танов ще бъде изпратена в прокуратурата, тъй като има данни за престъпления.

„В българската държава има организиран рекет на фирми, които са на ръба на закона и отвъд закона", каза още Масева.

По думите й, най-смущаващото е, че ръководството на МВР е търсило оперативните разработки в три екземпляра „като че ли това е било необходимо за лидерите на тройната коалиция".

„Няма нито практика, нито правилници, както се изрази министър-председателя, които да дават основание политическо ръководство - особено министър на вътрешните работи да извършва дейности и срещи и каквито и да било контакти с престъпна дейност. Това е нещо, което в цивилизования свят се осъжда", допълни Масева.

Днес ще има извънредно заседание на вътрешната комисия, на което да бъде изслушан министърът на вътрешните работи Румен Петков във връзка с излезлите данни по тежащия вече седмица скандал в МВР.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини