На пайнърките даже сюжетите на клиповете са менте

Известна българска певица е окрала руски клип, ревнаха с пълна сила вестниците на братушките и посочиха с пръст Анелия.
С последния си клип "Следи от любовта", който изпълнителката завъртя тези дни, копира видео на една от най-популярните руски групи "ВИА Гра", съобщи преди дни "Комсомолская правда". Екранизацията на новия хит на Анелия и пуснатия още преди година в чуждия ефир "Цвете и нож" наистина са учудващо близки, за да бъде наречена приликата "съвпадение", установи и проверка на "Експрес".

Когато видели БГ интерпретацията на своя клип, руските колеги на Анелия изгубили ума и дума. В началото мениджърът им Дмитрий KOCTЮK подходил с ирония, но след като го изгледал, разбрал, че работата е сериозна и става дума за плагиатство. Според запознати скандалът с "окраденото" видео ще се разраства и тепърва ситуацията ще се изяснява с фолкмонополиста "Пайнер". Костюк вече направи специално обръщение, в което възмутено заяви "Така просто не става". Дали самата певица знае, че новият и клип е плагиатство, или това е хрумване на режисьора му Николай Нанков, което е запазил в тайна от нея, чудят се руснаците.
Наистина в клипа на "ВИА Гра" девойките са три, а в този на Анелия - една. Но и на двете места героините мъчат своите любими мъже с нож, а след това с окървавени ръце ходят и пеят под дъжда. Особено очевидно е повторението едно към едно на сцените с една от бившите членове на руската група Олга Корягина и нашенската хубавица. И двете лежат в постелите си с възлюбления, от време на време присядат на леглото с гръб към него, а той нервно пуши цигара. И двата случая действието се развива в легло, а след това и под проливния дъжд, заобиколени от автомобили и чадъри. Детайлите с нож, както и със станиолче, в което по принцип се съхраняват дози кокаин, също се повтарят.
Вижте тук http:// mansk.kp.ru/ /24055/300952


Авторът на клипа - Николай Нанков, е един от най-известните режисьори на музикални и по-специално фолкклипове у нас. Това е първата официална изцепка, но проверка на "Експрес" показа, че той доста често "взима назаем" чужди сюжети за творчеството си. Най-известните му изяви са с Деси Слава и Азис, за които засне клип към дуетното им парче "Казваш, че ме обичаш" сред възглавнички "Версаче" и мутробароков шик. В друга песен на Деси - "Схемата", пък съвсем официално се признава, че сюжетът има заемки от култовия филм "Ангелите на Чарли". Последното творение на Нанков е клип към новото парче на сексбомбата Камелия "Никотин", чиято промоция бе на наградите на телевизия "Планета" преди 2 седмици. От пръв поглед е видно, че новото видео на Ками ужасно много се доближава до стилистката на клиповете на Кайли Миноуг -многоцветни светещи подове и стени, характерни нейни движения, групови танци с балет. В доста по-български вариант, разбира се...


Колко ли още братушки ще се обадят „Абе, вие нямате ли срамя?!". Ние питаме Николай „Абе ти нямаш ли маааалко срам?".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини