Най-богатият в света. Новият номер 1

Съоснователят на "Майкрософт" Бил Гейтс вече не е на първо място в списъка на най-богатите хора на света - позиция, която той заемаше 13 години. Новият номер 1 е филантропът Уорън Бъфет, сочи последната класация на списание Форбс".

77-годишният бизнесмен Бъфет, който от години е в челната тройка на класацията, сега за първи път се изкачва на върха й като най-богатия човек на планетата със състояние, изчислено на 62 млрд. долара. Това стана ясно при публикуването във "Форбс" на тазгодишния списък на милиардерите.

Самият Бил Гейтс отпадна на трето място с 58 млрд., а на второ е мексиканският телекомуникационен магнат Карлос Слим - 60 млрд. долара.

Индия дава четирима сред първите 10 най-богати хора на света - стоманения магнат Лакшми Митал със 45 млрд. е четвърти поред, Мукеш Амбани е пети (43млрд.), Анил Амбани е шести (42 млрд. долара) и КП Сингх е осми (30 млрд.).

САЩ водят с най-много милиардери - 469. На второ място идва Русия, която е дала 87 милиардери и така изпреварва Германия, която остава трета. Следват Индия (53), Китай (42) и Бразилия (18) и Франция (14).
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини