Oще човешки останки в изгорелите вагони

Има вероятност в изгорелите два вагона на влака София-Кардам да бъдат открити още човешки останки, съобщи в Плевен наблюдаващият прокурор Валери Мирчев, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

В момента тече втори оглед на изгорелите 3 и 4 вагон, по пода има много органична материя, която се пресява. В катедра "Съдебна медици" в Плевен се извършват аутопсиите на откритите останки от 8 трупа. Много е важно близки и роднини на пътници да се обаждат директно на съдебния лекар - д-р Данчо Деков - на мобилния телефон. Той може да бъде получен от дежурния в ОДП - Плевен, уточни прокурор Мирчев. Всяка информация за отличителни белези на изчезнали пътници, ще бъде от полза на разследващите. Назначена е техническа експертиза, която да установи дали пожарът е тръгнал от късо съединение в ел. инсталацията. Иззети са кабели от изгорелите 3 и 4 вагони, добави прокурорът. В момента тече втори оглед на изгорелите 3 и 4 вагон. Всичко във вагоните е изгряло - дрехи, пердета, торби и затова не може да се каже със сигурност дали ще има или не още жертви.

Прокурор Мирчев потвърди, че пожарът е тръгнал от 3 вагон и е отишъл към спалния. Направен е опит да се преброят пътниците, но опитът се оказал неуспешен, защото някой от тях вече са се прибрали по домовете си със собствен транспорт. Установено е, че конструкцията на вагоните е била от горивни материали - изгорели са всички прегради между тях. Ще бъдат назначени наблюдаващи прокурори от Апелативна и Върховна касационна прокуратура.

БГНЕС припомня, че осемте жертви ще бъдат разпознати с ДНК експертиза, защото са изгорели до неузнаваемост. Няма как да се установи самоличността на загиналите, тъй като в огъня са унищожени документите им и схемата, по която се настаняват отделните пътници на местата им в кушет-вагона.

Спалният вагон на влака с 27 пътници и кушет-вагонът с 35 пътници са изгорели напълно в пожара. Тежкият инцидент стана в нощта на 29 февруари. /БГНЕС
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини