Първата песен, създадена от изкуствения интелект Magenta на Google

Състезанието между технологичните компании коя ще представи изкуствен интелект с все повече способности продължава с пълна сила. Google представи новия си проект Magenta, който позволява на художниците да създават картини чрез изкуствен интелект. Освен това Magenta може да прави и музика.

Платформата е част от проекта Google Brain, като има за цел да научи изкуствения интелект на интернет гиганта как да създава изкуство. Компанията публикува и първата песен на Magenta. Тя е с продължителност 90 секунди, като е генерирана от невронната мрежа на Google. Тя е разполагала само с 4 ноти като указание, като е разработила останалото самостоятелно.

Компанията уточнява, че платформата е генерирала само пианото. Барабаните и останалите инструменти са добавени впоследствие, за да се получи по-добра атмосфера. Google смята, че тази сфера на развитие на изкуствения интелект е в зародиш и има още много да се развива.

Създаването на картини чрез изкуствен интелект е доста по-сложен процес и проект, но Google очаква, че ще има много желаещи да се включат в проекта. Компанията се надява, че накрая изкуственият й интелект ще може да създава картини със същата свобода, произволност и наличие на наративи като тези, нарисувани от човек.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини