Открити бяха нови документи за убийството на Кенеди

Нови документи и предмети, свързани с убийството на президента Джон Ф. Кенеди, бяха разкрити за първи път вчера от властите в Тексас, след като са престояли десетилетия в съдебен сейф, съобщиха световните информационни агенции.

Крейг Уоткинс, представител на местното правосъдие, обясни на пресконференция в Далас, че дванайсетината кутии несъмнено ще подхранят различните теории за заговор за убийството на президента, извършено на 22 ноември 1963 г.

Той обаче предупреди, че не може да бъде потвърдена автентичността на един от най-интересните документи. Става въпрос за стенограма от две страници на разговор между убиеца Лий Харви Осуалд и Джак Руби, който уби Осуалд.


Уоткинс каза, че не знае дали разговорът между двамата наистина се е състоял. "Това, което знаем е, че това разкритие ще отвори отново дебата за това дали е имало или не заговор за убийството на президента", коментира той.


В предполагаемия разговор Руби казва, че парите са убийството на президента идват от мафията в Чикаго. РИА-новости посочва, че експерти историци подлагат под съмнение достоверността на стенограмата.


Предполага се, че документът може да е част от сценарий за филм. Сред откритите в сейфа предмети са дрехи на Лий Харви Осуалд, кожен кобур, принадлежал на Джак Руби, както и бокс, който той е носел, когато е убил Осуалд.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини