България се обръща към голфа за повече печалба от туризма



В България, страна, където голфът доскоро беше неизвестна игра, игрищата за голф никнат като гъби, докато правителството обмисля начини за примамване на повече туристи, пише в коментар на Франс прес.


Българското Черноморие и планинските курорти отдавна са известни сред туристите в Западна Европа, бившите социалистически страни и Русия. И докато това доведе до бум в строежа на второкласни хотели, богатите туристи отидоха другаде в търсене на по-спокойни и не толкова претъпкани места.


Чуждите инвеститори усетиха голф потенциала на България, с нейния мек климат и природни забележителности. „Когато за пръв път видях крайбрежието тук, разбрах, че то е създадено за голф игрище", споделя британски инвеститор. Сега в България има три работещи игрища, а още 15 са в процес на строеж. Все пак подобни предложения стоят върху тънък лед на фона на бурята от проблеми в страната.


Франс прес цитира редица публикации в български вестници, които определят тази идея „ексцентричен каприз". Посочва се, че дупките по пътищата ни са няколко пъти повече от дупките на всички голф игрища по света и никой богаташ няма да рискува да шофира по тях. В същото време малката балканска държава с население 7,6 млн. души е най-бедната в Европейския съюз, към който се присъедини през 2007 година, припомня още Франс прес.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини