Британците губят интерес към имотите по българските курорти

Британците губят интерес към имотите в българския ски-курорт Банско, пише в днешното си издание британският вестник Файненшъл таймс.

България губи привлекателността си за британските купувачи на имоти.
Половината от тях сега се опитват да продадат собствеността си и да се изнесат другаде.


Сред основните причини за това са, рязкото застрояване в Банско и Слънчев бряг, прекалено голямо предлагане на по-евтини апартаменти, както и силното влошаване на инфраструктурата.

Около 85% от британските инвеститори си купили имоти, без да са посещавали България.


Вследствие на глобалната кредитна криза броят на британските инвеститори на имоти в България рязко намаля, а на тяхно място идват руснаци, които плащат с пари в брой, посочва Файненшъл таймс.

Вестникът цитира представител на базирана в София компания за недвижими имоти, според когото през изминалия месец в Банско са продадени само 30 апартамента, като купувачите са руснаци и гърци.


Само преди две години англичани и ирландци са купували в курорта близо 500 имота всеки месец.

С 8 до 12% се е понижила цената на имотите около Банско, а 7-8% е спадът на цените на имоти в черноморски курорт Слънчев бряг.


Според Файненшъл таймс много от британските инвеститори са разочаровани от ниското качество на строителството и липсата на грижи от страната предприемачи и строители към околната среда.

Освен това приходите от наем на апартаменти по Черноморието се оказаха по-ниски от очакваното, допълва вестникът.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини