СЕДЕМТЕ ТАЙНИ НА ЛИЛИ ИВАНОВА

1. На Лили не й пука от прякора Вечната Амбър. Слабата дама не крие, че е родена през 1939-а. Според нея възрастта е условно нещо. Добрите гени, наследени от майка й Мария /тя починала на 94 години и до края на живота си запазила крепко здраве и бистър ум/ , били само половината от успеха. Всичко останало зависело от човека.



2. Когато е на 13, кубратското миньонче с глас на славей спряло на пазара местен музикант с молба да я научи да свири на акордеон. Имала перфектен слух. Като медицинска сестра Лили пеела по ресторанти.



3. Първото нещо, което забелязва у мъжа, са... обувките -те трябва да са чисти. Твърди, че не страда от любовни разочарования, защото винаги първа елиминира една връзка и никога не хленчи и не се вайка.



4. И приятелите, и враговете на певицата признават, че макар и недолюбвана от мнозина, тя е железен професионалист. Зад немного честите й откровения пред медиите прозира твърд характер на човек, здраво стъпил на земята. "Думата почивка ми е непозната", твърди тя. "Не разчитам на никого, само на себе си."



5. "Дисциплинирана съм като немски войник и издръжлива като руски", смее се Лили, когато разказва за своя начин на живот: ни грам сладко, ни грам месо, ни грам алкохол. Не познава дори вкуса на новогодишното шампанско. Плодове, зеленчуци, прясно изцедени сокове, две яйца дневно и 12 часа сън! Консумира най-много сирене, но само добре изкиснато. Често си позволява шоколад и мед, за да има енергия на сцената. Тестените изделия, захарта и солта са табу на трапезата й. За жената, която иска да бъде красива, не съществува думата "не мога".


6. Лили не се плаши нито от мъжете, нито от жълтите клюки. Плашат я единствено болестите, алчността и нахалството. Благотворителността не й е чужда, макар че предпочита да не афишира това. От 30 години певицата посещавала самоковския манастир "Покров Богородичен" и редовно правела дарения.


7. На въпроса дали смята, че се е провалила в живота, след като няма семейство и деца, Лили не се впуска да обяснява житейските си крахове, а сдържано и мъдро отговаря: "Бог знае за какво ме е създал!" "Женска самота? Аз не знам какво е това. Жизнелюбецът, зает с любимата си работа, просто няма кога да изпада в това състояние."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини