Утре e Международният ден на усмивката

На 25 януари за четвърти път ще бъде отбелязан Международният ден на усмивката, съобщава сайтът www.worlds-greatest-smile.com.

Денят на усмивката е част от международния проект за мир "Worlds Greatest Smile Start with a Smile" /"Най-голямата усмивка в света започва с усмивка"/, който се подкрепя от 14 Нобелови лауреати.

В осъществяването на проекта участват представители на над 130 страни. Сред тях е и Нобеловият лауреат Далай Лама. Освен това посланици на добра воля на УНИЦЕФ и ЮНЕСКО и много други знаменитости от света на спорта и шоубизнеса използват популярността си, за да накарат хората да помислят над приятелски и мирни решения в тази насока.

Усмивката няма нищо общо с националността, цвета на кожата, здравето, пола, възрастта и дори с религията. Всъщност усмивката е интернационална и затова е интелигентно начало за комуникация, отбелязва сайтът.

Инициаторите на проекта заявяват, че целта на "Worlds Greatest Smile" е да предостави на хората в целия свят възможността да обявят заедно, че имат желание за интелигентна и мирна международна комуникация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини