Играта - "Форт Боаяр" по Би Ти Ви от месец март

Eдна от най-успешните телевизионни игри в света - Fort Boyard, стартира в ефира на bTV в средата на март.
Предаването ще се излъчва веднъж седмично в 90-минутни епизоди в най-гледаното време.

За първи път в историята на Fort Boyard три нации ще премерят сили в състезанието, което ще подложи на изпитание волята и издръжливостта на 48 участници, сред които 16 българи.

Продукцията е реализирана съвместно с bTV, FOX-Турция и FOX-Сърбия.



Според правилата на Fort Boyard заветната цел на участниците в голямото балканско състезание между отборите на България, Сърбия и Турция е съкровищницата на каменната крепост, от която те трябва да измъкнат възможно най-много златни монети.


Съкровищницата се охранява от истински тигри и до нея се стига по строго определени правила. В предварителния кръг 4 български, 4 сръбски и 4 турски отбора, съставени от по четирима състезатели, ще играят на принципа „всеки срещу всеки" в своята група.


Всяка от страните има свой цвят в играта. За България е определен тъмносиният цвят, за Сърбия - сивият, а за Турция - червеният състезателен цвят.

На финала отиват най-добрият български, сръбски и турски отбор, събрали най-много злато в предварителните кръгове.


Правилата на играта се определят единствено от водещия на френския формат - господаря на замъка мосю Рошел, който посреща състезатели от цял свят вече 19 години.


Само той определя предизвикателствата по пътя на участниците към златото. Другите герои са повелителката на тигрите Фелиндра, тъмничарят мосю Ла Бул и джуджетата Пастон и Паспарту.


Снимките на формата приключиха в края на юли 2007 година на уникален терен сред Атлантическия океан, в сърцето на Бискайсия залив.

Недалеч от западния бряг на Франция пък се намира величествената каменна крепост Fort Boyard, построена през XVII век.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини