Националите ще вземат 3 милиона евро ако се класират за световното

Звездите на националния отбор ще получат колосални премии от БфС, ако успеят да се класират на световното първенство в ЮАР през 2010 година. Това разкри вицешефът на футболния съюз Стефан Орманджиев.

Макар България все още да няма национален селекционер заради лъжите на Боби Михайлов, че преговаря с чуждестранни специалисти, началниците във футболния съюз вече са постигнали договореност с Бербатов, Мартин Петров и компания за премиите на националите.

Общият отборен стимул за футболистите ще бъде 3 милиона евро, като освен това ще се раздават премии и за победа срещу фаворитите във всеки отделен двубой. Припомняме, че безспорният фаворит в нашата квалификационна група е Италия. Бонусът от 3 милиона евро означава, че всеки един от титулярите ще прибере около 200 000 евро в разстояние само на година и 8 месеца. За подобни заплати отдавна мечтаят дори най-големите звезди в „Левски" и в ЦСКА.

„Никога не сме пестили пари за футболистите, по традиция те прибират 30-40% от постъпленията в БфС при класиране на футболен мондиал. Жалкото е, че поколението на Митко Бербатов пропусна два големи футболни форума и световното в ЮАР през 2010-а е последният им шанс", коментира Стефан Орманджиев

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини