Страните в Персийския залив най-щедри към принц Чарлз и Камила

Бижута, арабски жребец, бейзболни шапки и кленов сироп са сред 274-те подаръка, които получиха през 2007 г. престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила по време на пътуванията си в чужбина, съобщиха от лондонската резиденция на принца.

Най-скъпите подаръци отново дойдоха от страните в Персийския залив. Камила се върна от официалната визита през февруари окичена с бижута - три гривни, брошка, часовник, сребърно сандъче инкрустирано с перли, мюсюлмански шалове, четири флакона парфюм и много други скъпоценни дарове.

Гражданин на Кувейт, чиято самоличност не се разкрива, пък подарил на принца арабски жребец. Той е вторият, който принц Чарлз получава при посещение в Персийския залив.

Най-скромни са подаръците от пребиваването на престолонаследника и съпругата му в Америка през януари 2007 г. - топка за бейзбол с посвещение, две бейзболни шапки и кленов сироп.

В списъка на Кларънс хауз фигурират още три бастунчета и фес на дервиш.

Официалните подаръци остават собственост на Короната. Членовете на кралското семейство могат да ги носят, да си служат с тях, но не са им собственици. Даровете не могат да бъдат разменяни или продавани.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини