Над 100 души на младежка трудова борса в Кърджали

Като част от мерките за подпомагане на трудовата реализация на младите хора, Дирекция "Бюро по труда"Кърджали организира младежка трудова борса. Интересът към нея бе голям, на поканата на службата по заетостта се отзоваха над 100 души, търсещи работа и 15 фирми от различни сектори на икономиката в Кърджали - представители от IT сектора, финансово-кредитния и застрахователния бранш, международни вериги в сферата на търговията и общественото хранене, мобилните комуникации, шивашката промишленост, туризма и др.

„Тази форма на директен контакт на младежите и работодателите е добра, така безработните могат да потърсят подходящото място и да получат полезна информация”, каза на откриването на борсата Валентин

Грудев, началник на Дирекция "Бюро по труда"Кърджали. Сред младежите имаше както със средно образование, така и висшисти със степен "Бакалавър" или "Магистър" по "Счетоводство", "Мениджмънт" и други. Една част от младите хора са на борсата едва от няколко месеца, а друга - повече от година. Те посочиха, че причините да са без работа са липса на работни места по специалността или ниско заплащане.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини