Община Черноочене дарява с раници всички 71 бъдещи първокласници

Възпитаниците на Целодневна детска „Слънце“ в сeло Габрово и ЦДГ „Щастие“ в село  Даскалово събраха овациите на сродители и гости по време на тържеството, посветено на изпращане на подготвителните групи в първи клас и 1 юни – Международния ден на детето.

Благодарение на своите възпитателки, децата бяха подготвили с много обич празничната програма. Малчуганите се превъплътиха успешно в герои от приказки и се заредиха с положителни емоции своите родители.

Майките се радваха на изявите на своите деца, а те самите се учудиха колко всъщност са талантливи.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман говори за ролята на детските градини и учебните заведения, в малките населени места, във възпитанието на малчуганите и бъдещото им развитие.

Директорът на детските градини Мукаттес Мехмедова благодари на ръководството на общината  за оказаното съдействие и пожела успех на бъдещите първокласници, които от следващата година ще прекрачат прага на училището.

Раници получават 71 бъдещи първокласници, завършващи последна група на детските градини в селата Даскалово, Габрово, Лясково, Черноочене, Комунига, Паничково, Минзухар, Житница и Бели вир. Подаръкът връчи лично кмета на общината Айдън Осман. За всички останали деца в градините  са предвидени учебни пособия и лакомства.

Общо 252 деца се възпитават в детските градини на територията на община Черноочене.

Исмет ИСМАИЛ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини