Граждани затрупаха със сигнали общинската съветничка от ГЕРБ Камелия Василева

Общинският съветник от ГЕРБ и член на комисиите по Здравеопазване,социална и демографска политика и Устройство на територията Камелия Василева прие дне граждани и изслуша техни предложенвия и оплаквания. Най- много проблеми поставиха жители на кв.“Байкал“.Те поискаха преасфалтиране на улица „5 декември“,както и довършване на водопровода и канализацията на същата улица. Техни съкварталци споделиха,че пълнят улиците със строителни отпадъци, за да могат да се движат с автомобилите си.Граждани помолиха общинската съветничка да постави на вниманието на общинското ръководство въпросът с детските площадки в квартала. В сградата на бившата детска градина дворът е превърнат в змиярник, обрасъл в треви и храсти. Там може да се създаде парк за младите хора и деца от квартала , предлагат кърджалийци.Те настояват за още детски прощадки,тъй като в момента в целият квартал има две люлки.

Жители на Кърджали поискаха охрана за парк „Арпезос Север“,който се руши от вандали.Те предлагат на доброволни начала да бъдат ангажирани запасни,които да дават дежурства.Заловените нарушители да бъдат задължавани да полагат обществено полезен труд Те трябва и да си плащат глобите,наложени из за хулиганство.

Кърджалийци искат общината да поеме ангажименти и към зоната за отдих Главатарци. Настоява се за поддръжка на пътната мрежа, решаване на проблемите с водоснабдяването и обратните води. Настоява се за отрананяване на дупките в махалата по пътя за Главатарци.

Има и сигнал за зелените площи. Граждани се тревожат, че се бави окосяването и обезпаразитяванетоим,а .в същото време децата вече играят на тревата и разнасяни от кучета паразити може да ги полазят.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини