Венци и цветя за 9 май в Ардино

    По повод 71 години от победата над хитлерофашизма и Деня на Европа ученици от СОУ „Васил Левски” от Ардино под ръководството на учителя по история и цивилизация Съби Бозов поднесоха венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на милионите загинали войници, доброволци и обикновени хора във Втората световна война.

    На събитието присъстваха още кметът на общината Ресми Мурад и председателят на общински съвет Сезгин Байрям.

    На територията на общината вече не остана нито един жив ветеран-участник във войната. Последният ветеран – участник в Отечествената война 92-годишният Георги Терзиев, който бе и председател на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните от Ардинско ни напусна в края на 2015 година.

    Венци и цветя по повод 71-годишнината от бележитата дата бяха поднесени още и от служителите от общинската администрация, децата от ОДЗ „Слънце”.

    Припомняме, че 47-ми Ардински пехотен полк, наброяващ 3 600 офицери, сержанти и войници, се включва във втората фаза на победните боеве в Унгария и Австрия. Жертвите от редиците на Ардинския полк са 174, а ранени са 360 фронтоваци.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини