Търсят 70 младежи за парамедици в Кърджали,попълват Спешната помощ

Най-малко 70 младежи от област Кърджали на възраст от 15 до 29 години ще бъдат привлечени за да получат квалификация на парамедици. Това ще бъдат икономически неактивни млади хора. Целта е те да бъдат включени на пазара на труда.Те ще се подбират от младежи,които не участват в образователен процес. Лицензиран център за професионално обучение по специална методология ще отсее  от тях целева група от 35 души, които да се обучат за парамедици/трета квалификационна степен/. На тези младежи ще бъде осигурена стипендия за периода на обучението. От тях 30 ще бъдат ангажирани Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали за срок от 6 месеца/субсидирана заетост/. Това предвижда договор сключен от директора на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков и Министерството на труда и социалната политика.

Етапите са четири,обобщи за Кърджали бг вести д-р Митков.Първият е информационно-подготвителен, вторият - набирателен, третият  е обучителен и четвъртият –назначаване.

Д-р Митков посочи,че освен 30 те парамедици, които ще постъпят в ЦСМП-Кърджали,още петима,успешно завършили обучението ще бъдат наети в „Спешното отделение” на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

Неуспелите да се включат в обучението ще бъдат пренасочени към Бюрата по труда.

В проекта са включени мерки за прилагане на равни възможности и липса на дискриминация,равенство на половете и устойчиво развитие.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини