Ватерполист от Кърджали нанизва гол в Купата на европейските шампиони

    Ватерполист е представял България в Купата на европейските шампиони и е един от най-успешните състезатели на „Арда”-Кърджали.Днешният президент на „Арда Уникум” Калин Карагяуров забива гол по време на участието си в надпреварата за европейското отличие.По това време Караяуров се състезава за ЦСКА, с който тим е шампион на страната за две поредни години.През 1990 г.ЦСКА стига до осмина финал за КЕШ.

    В първата фаза  на турнира за купата нашият шампион играе в швейцарския град Лаго де Лугано. Побеждава турския „Галатасарай” с 15:3,както и отборът на домакините.С миналогодишния европейски шампион „Шпандау” от Германия завършват наравно. Във втората фаза на турнира губим и двете си срещи от „Младост”Загреб-в София с 9:12 и в Загреб с 4:8.

    Седем души от славния тим на ЦСКА впоследствие играят в професионални клубове извън страната:във Франция,Италия,Турция,Нова Зеландия и Австралия.

    Калин Карагяуров записва и впечатляващо участие в националния отбор.Той влиза в него на 17 г.следвайки наставленията на покойния треньор на „Арда”-Кърджали Васил Томов.С националите участва в  олимпийския цикъл за олимпиадата в Сеул.С трикольорите се състезава в турнирите в Мюнхен/Германия/,Букурещ /Румъния/и Тбилиси/Грузия/.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини