Готвят ли се ГКПП „Кулата” и „Маказа” за блокада?

Между 80 000 и 100 000 българи ще бъдат засегнати, ако се осъществи блокадата по границата ни с Гърция. Припомняме, че на 20-и април превозвачи заплашиха, че ще блокират границата с Гърция за Великден. Те предупредиха, че няма да пуснат никого през пунктовете от 29 април до 2 май, за да си върнат на гръцките фермери за техните блокади в началото на годината.

Мненията на превозвачите и на туроператорите засега остават разнопосочни. Превозвачите вече са заявили в Община Кирково, че смятат да блокират движението през граничен пункт „Маказа”. Местната власт обаче е против всичко това. Причината – огромна част от средствата, които влизат в бизнеса у нас, идват именно от Гърция.

„Тази блокада е напълно излишна. Създава се едно напрежение между превозвачите и гражданите. Около 70% от клиентите ми са гърци, а това ще донесе загуби от хиляди левове”, заяви за „Събуди се” собственик на бензиностанция в Община Кирково.  

„Според мен това нещо трябва да бъде видяно не само от Министерския съвет на България и на Гърция, но и от Брюксел. Трябва да види дали това, което привличаше най-много българите преди 10 години – да има свободно движение на хора и капитали, все още е така хубаво. Трябва да има договор. За в бъдеще нито една страна да не си позволява да върши такова самоволие”, коментира в студиото на „Събуди се” председателят на БХРА Благой Рагин.

Източник: http://novanews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини