Тухла и мазилка паднаха върху 8-месечно бебе в Пловдив

Поне е жива предвид обстоятелствата – така майката на осеммесечната Катерина разказва за ужасяващия инцидент от вчерашния ден (18 април) в Пловдив, при който парче мазилка падна върху детска количка и рани малко бебе. Майката е категорична, че със сигурност някой ще си понесе последствията, като е подала жалба.

Георги Стамов, кметът на Район Централен в Пловдив съобщи, че опасните сгради в подопечния му район са около 300.

Как е станало всичко – майката е излязла от магазина, вдигнала е сенника на количката и е тръгнала да завива, когато парче мазилка пада върху количката. Пълен късмет и щастие е, че парчето пада върху сенника и това спасява живота на момиченцето. Докато не я взех в ръце и не видях, че диша, не можах аз самата да си поема дъх, добави майката.

Нараняванията на детето са хематом на главата и охлузвания, както и посинено краче, разказа майката. Добре че бях само с малката, а не с моя много близка приятелка, която е бременна в осмия месец и с която се разхождаме всеки ден, добави жената.

На този етап все още се опитваме да установим кой е виновен, заяви бащата. Собственикът на сградата Величко Янков разказа пред Нова телевизия, че е купил сградата преди две години и е подал документи за преустройство. Той има разрешение от Института за опазване на културното наследство, че може да прави преустройство, дадено на 23 март и още чака зелена светлина от Пловдивска община, след като срокът за отговор е 14 дни. Ако бях тръгнал да пипам, щяха да ме обвинят както стана с Тютюневия склад, добави Янков. Той е категоричен, че тежката бюрократична процедура пречи фатално и е нямало какво да направи.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини