Ботевци с първи места от националния кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата

    За поредна година най-добрите ученици по английски език от ГПЧЕ „Христо Ботев“ гр. Кърджали участваха в Национален кръг на състезанието по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. И съвсем естествено бе, че те се представиха отлично, защитавайки честта на своето училище и изградения през годините авторитет. Силната конкуренция на участници от престижни езикови училища от страната успя да се пребори Веселин Златков Ликов от 8. клас, който спечели първото място на ниво А1, макар че участва в състезанието за пръв път. Неговите 55 точки се оказаха достатъчни, за да го направят шампион. На ниво В1 победител с най-висок резултат – 55 точки, отново с класиране на първо място е Моника Манолова Палова от 10. клас.

    Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена през 2005 година от издателство КЛЕТ България ООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Към днешна дата в Асоциацията членуват 105 от най-добрите училища в страната, сред които е и ГПЧЕ „Христо Ботев“, представлявана от г-жа Йорданка Чавдарова. През годините Гимназията е сред най-активните и успешни членове на Асоциацията и е утвърден изпитен център за провеждане на изпити за международно признатите сертификати на Кеймбридж, а нейните възпитаници всяка година се нареждат в челото на класацията на състезанието по английски език.

    Тази година училището бе представено достойно и от другите участници от училището. Павел Светозаров Сарлов, Теодора Венциславова Бъчварова от 9. клас и Мерлин Ерхан Есад от 10. клас се класираха на призови места. За пореден път блестящо се представиха и Слави Любомиров Тодоров от 11. клас и Сериде Ялмаз Бекир от 12. клас, които са сред  ежегодните участници в това престижно съревнование. Поздравленията са и за техните преподаватели, чиито неуморен труд и всеотдайни грижи безспорно са допринесли за този успех.

    Победителите и техните преподаватели ще бъдат наградени на 23.04.2016 година в град София, когато се организира  Кеймбридж ден – Национална конференция за учителите по английски език. Като потвърждение за авторитета и престижа на училището, предварително участниците в състезанието получиха поздравителна грамота от председателя на УС на Асоциацията г-н Владимир Колев. Това е поредното доказателство за успешната работа на англоезичната общност в гимназията и повод за гордост и радост, както за ръководството на Гимназията, така и за  учителския колектив.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини