От БСП-София поискаха незабавно прекратяване на мандата на парламента

Посоката, в която се движи страната ни, я обрича на гибел. Това каза Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП-София на XIII конференция на столичната организация на партията. 

"Няма друга по-важна политическа задача от предсрочното, дори незабавното прекратяване на мандата на сегашния парламент и правителство. Необходимо е радикално преобръщане на посоката, в която се движи страната, тъй като сегашната я обрича на гибел", заяви той.

"Независимо от привидната стабилност на дясното коалиционно управление, растемасовото усещане за нестабилност на властта", заяви Паргов. 

Той посочи, че нестихващите скандали и противоречия на няколко пъти изправили уж голямото парламентарно мнозинство на ръба на оцеляването.

"Високите нива на корупция във всички сфери, включително и граничите власти, предопределят високи нива на риск за вътрешния ред и сигурността на българските граждани, както и издръжливостта на без това крехките национални социални системи. Успоредно с всичко това икономическата среда и бизнесклиматът в страната продължават да се влошават”, каза пред делегатите в НДК Паргов.

Той изтъкна, че само от началото на тази година близо 30 000 малки и средни предприятия са обявили фалит или са изпаднали в неплатежоспособност.

"Дясното правителство се опитва да компенсира бюджетните дефицити с откровено антисоциални мерки, ограничаващи достъпа до здравна система и лекарствена помощ", изтъкна още лидерът на софийската БСП.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини