Вицепрезидентът Попова:Демокрацията е свободата да следваме мечтите си!

    Демокрацията,това е свободата да следваме мечтите си.Да живеем мирно и когато порастнем да казваме,че имаме потребност един от друг. Това е определение в тесен смисъл.Вие се учите не само на просвета , но и на родолюбие.М нозина от вас имт желанието да учсатстват в голямата политика. Това спедели с ученици от Езиковата гимназия вицепредзидентът Маргарита Попова. Тя откри час по демокрация и право в присъствието на областния управител Илия Илиев, кмета Хасан Азис и и доц.Улрике Шулц от Германската фондация по международно правно сътрудничество. Вицепрезидентът подчерта,че учителският колектив и неговия директор са невероятни. Те се ползват с уважението на областен управител и кмет. Дават не само добро образование,но и добро възпитание.Очакваме от вас да излязат бъдещи политици,които да застанат на нашите места,изрази увереност Маргарита Попова. Тя бе категорична, че присъстващите искат да дарят на държавата добро управлени в сговор и разбирателство. Когато една общност загуби спокойствието си,когато се вселят предрасъдъци ярост и неразбирателство става страшно. Тя бе категорична, че първите стъпки по опознаване на демокрацията се правят в училище.

    Директорът на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова подчерта,че в училището работят десет отлични преподаватели по немски. В него е осъществен проектът „Ние републиката“ даващ основите на гражданското образование с 28 формирани общини, учреждения,дори избори. Класът победител е посетил парламента.Стараем се не само да даваме знания но и да възпитаваме,отбеляза Йорданка Чавдарова.

    Доц.Улрике Шулц поздрави ученици и преподаватели. Тя сподели,че Германия трябва да обръща повече внимание на България. В този смисъл тя се чувства като допълнителен посланик на страната си. Впечатлена съм от историята и хората на Кърджали,каза още Улрике Шулц.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини