Ахрянско има всеотдаен кмет в лицето на Джабит Еминов

    Жителите на ардинското село Ахрянско благодарят от сърце на новия кмет Джабит Еминов за грижите, които полага за населението.

    „По инициатива на селския управник бе почистен от прорасли храсти и дървета гробищния парк. Частично бе ремонтирана гробищната ограда. Започна почистването и на централната част на селото. Ще бъдат засадени овощни дървета”, сподели 41-годишният Юксел Ходжов от махала Дживанлар. Той уточни, че се предвижда и ремонт на местната джамия.

    „Кметът е добър стопанин и има добри контакти със съселяните си. Надяваме се, че съвместната ни сътрудничество ще продължи и за бъдеще в името на общото благо на населението. Пожелаваме му да бъде все така всеотдаен в работата си”, каза още Юксел Ходжов.

    В момента в Ахрянско постоянно живеят над 100 души. Селото се състои се от четири махали – Дживанлар, Горна и долна махала, Мекеречлер и Йонузлар.

    Местните хора се занимават със земеделие и животновъдство. Всяко домакинство има по една-две крави. Пасища и ниви има предостатъчно. Мъжете работят  по строежите в страната и чужбина. Когато дойдат спестяванията си влагат за ремонт на фамилните им къщи. А през летните месеци много изселници от Турция пристигат със семействата си заради чистия въздух и сред чудесната природа прекарват здравословни дни и нощи.

    Местното училище е купено от холандци.

    Кметът Джабит Еминов благодари на съселяните си за получената подкрепа и оказаното му доверие на изминалите местни избори и обеща, че ще работи за благото на хората от селото. „Приоритет тази година в работата ми ще бъде изграждането на инфраструктура за обратни води. В момента със съдействието на общината активно се работи по проблема”, сподели Джабит Еминов. Той е роден през 1963 година в Бял извор. Завършил е СПТУ по автотранспорт в Смолян. Женен е, има две дъщери.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини