Кметът на Кирково поздрави здравните работници

„Общинската администрация, с подкрепата на общинският съвет решихме да направим малък жест на хората, на които доверяваме най-скъпото си нещо - здравето и живота. Бъдете живи и здрави. Поклон пред труда и каузата ви”, с тези думи кметът на Кирково Шинаси Сюлейман поздрави медицинските служители преди вечерята организирана от общинското ръководство по случай 7-ми април. Наотбелязването на професионалния празник присъстваха повече от 70 здравни работници от здравните заведения намиращи се на територията на общината, както и гости от Кърджали. Д-р Любомир Енчев от Чакаларово, каза, че всички негови колеги са развълнувани, защото за пръв път от десетилетия насам, общинската администрация е уважила празника им.

„От 31 години съм здравен работник и досега минаха доста общински ръководстава и кметове, но никой не се сети на нашия празник да ни поздрави. Просто ей така да кажат няколко топли думи. За първи път от толкова години насам за пръв път Шинаси Сюлейман ни събра на едно място и ни поздрави. В жеста е човещината”, каза  д-р Енчев.

- 7 април се чества като Ден на здравния работник в България

На тази дата, през 1948 г. влиза в сила Уставът на Световната здравна организация. През юли 1946 г. е свикана Международна конференция по въпросите на здравеопазването. Приетият на нея Устав служи като основа за създаването през 1948 г. на Световната здравна организация. От 1950 година денят се чества като Международен ден на здравето – 7 април се чества и като Ден на здравния работник в България – определен с Разпореждане 32 на Министерския съвет от 6 февруари 1964 г. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини