Общинската болница в Момчилград с огромни задължения

Местният парламент на Момчилград прие годишния отчет на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”. Лечебното заведениее 100% общинска собственост има задължения в размер на 448 632 лв. Повече от половината или 250 000 лв. са задължения по кредит към банка. Управителят на болницата д-р Младен Къров отбелязва, че лечебното заведение има да получава надлимитни средства по клинични пътеки в размер на 154 000 лв., които все още не са изплатени.

Болницата е в сравнително стабилно финансово състояние. Тя се състои от стационар, медицински център и спешен кабинет. Досега неколкократно е кандидатствала за по-високо ниво 2 на неврологичното отделение и на клиничната лаборатория, но все още резултат няма.

При  обсъждане и приемане на годишния отчет кметът на Момчилград инж. Сунай Хасан изрази увереност, че болницата ще продължава да функционира не само заради социалния й ангажимент, но и предвид факта, че освен момчилградчани, тя обслужва и много пациентите от съседни общини, които се намират в труднодостъпни райони.

Момчилградската болница е една от най-модерните и реновирани болници в страната, като родилното й отделение не отстъпва по нищо на съвременните стандарти. С всяка изминала година екипът от лекари-специалисти се увеличава.

Източник: http://www.kmeta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини