Млади каратисти от Кърджали и Хасково на тренировки в Млечино

    Състезателите на Спортен клуб по карате До „ВАДУ-КАИ” „Възход”- Хасково и Кърджали са на четиридневен  подготвителен лагер в хижа Млечино. През уикенда възпитаниците на треньорите Пенчо Стоянов от Кърджали и Стоян Димитров от Хасково  проведоха тренировките си в новото мултифункционално игрище с изкуствена трева в Млечино.

    „Това е вторият ни лагер тук за тази година. Подготовката е за предстоящото Републиканско първенство по карате за състезатели до 14-годишна възраст. Надпреварата ще се проведе на 9 и 10 април в Албена. Състезанието е много важно, тъй като ще бъдат определени победителите, които ще отидат на преборване в Троян за националния отбор”, съобщи шихан (учител на учителите) Димитър Тренков. Той подчерта, че провеждат подготвителния си лагер в Млечино, тъй като местният изкуствен терен е много хубав. Около него има и фитнес уреди, които подпомагат за натоварването на младите каратисти.

    „Поздравявам ръководството на община Ардино за добрите условия, които са създадени за развитието на спорта в региона”, заяви Тренков и уточни, че хижа „Млечино” ще бъде вече спортна база на клубовете от стила „ВАДУ-КАИ”.  Той се надява ръководството на общината да съдейства и за провеждането на тренировки в залата на спортния комплекс в Горно Прахово през зимния период.

    8-годишната Ивайла Терзийска от Кърджали е сребърна медалистка от традиционния международен турнир по карате, което се проведе в началото на март в сръбския град Лесковац. Има оранжев пояс – седмо кю. „Много ми хареса лагерът в Млечино. Тук въздухът е много чист, а природата много красива”, заяви малката Ивайла.

    10-годишният Николай Красенов от Хасково има в актива си над 40 медали от национални и международни турнир. Той има кафяв пояс – първо кю. „Тренираме много усилено и се надявам да се представя добре на турнира в Албена”, сподели Николай Красенов.

    Димитър Тренков е един от основоположниците на карате в България. Той е роден през 1948 година в Димитровград.  От 1976 до 1982 г. тренира карате в Москва, където попада случайно в известна руска школа. След завръщането си от Съветския съюз, създава първия карате –клуб в Хасково. СК „Възход” е първият юридическо узаконен клуб по карате в България.

    Димитър Тренков е бил вицепремиер на Инициативния комитет по карате у нас. Член е в Управителния съвет на Българската национална федерация по карате (БНФК).

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини